Konfigurationsanvisningar för Outlook 2007

1. Starta Outlook 2007 och välj "Kontoinställningar" under menyn "Verktyg"

2. Under fliken "E-Post" väljer du "Nytt..."

3. Välj direkt "Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt" - Ingen mer information behövs här

4. Välj sedan "Internet e-post" och gå vidare

5. Nu är det dags att fylla i ditt fullständiga namn, din e-postadress, vilket protokoll som önskas för hämtning av e-post (IMAP/POP), servernamn för inkommande och utgående e-post samt ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord. Om du är osäker på vilken servertyp (protokoll) du ska använda så välj IMAP - vill du veta mer om fördelar och nackdelar för IMAP/POP så läs vidare här. Servernamn för inkommande och utgående e-post är "mail.sbbsnet.se".

6. Innan du klickar dig vidare måste vi använda oss utav "Fler inställningar..." för att specificera ytterligare information så klicka på denna knappen.

7. Välj först fliken "Utgående server". Här klickar du i "Den utgående servern kräver autentisering" och använder dig utav "Använd samma inställningar som på server för inkommande e-post".

8. Gå sedan vidare till "Avancerat"-tabben och ändra "Använd följande typ av krypterad anslutning" på både inkommande och utgående server till "SSL". Även port skall ändras till 993 på "Inkommande server (IMAP)" samt till 465 på "Utgående server (SMTP)". Klicka sedan på OK.

9. Nu är Outlook 2007 färdigkonfigurerat och för att testa inställningarna kan man använda sig av knappen "Testa kontoinställningar.." - klicka på denna och vänta ett par minuter tills den är klar. Om det inte uppstod några fel så är ditt e-postkonto färdigt att använda. Om inte så se över att alla inställningar gjordes enligt denna guiden. Glöm inte att klicka på nästa för att spara inställningarna.