Välkommen till vår steg-för-steg guide.

Innan du börjar ber vi dig att lägga märke till följande:

- Denna guide är till för dig som är kund hos SBBS och använder webbmail mail.swebby.se

- Domännamnet "mindomän.se" används nedan som ett exempel, du ska ange din e-postadress.

- Vi rekommenderar protokollet IMAP och visar därför endast den lösningen i vårt exempel.

Första gången som du startar upp Apple Mail visas installationsguiden automatiskt, om så är fallet kan du hoppa ner direkt till steg 2.

1. Öppna programmet Mail, gå till menyn "mail" och välj alternativet "Lägg till konto"

2. Välj "Annat Mail-konto" och tryck på fortsätt

3. Fyll i önskat visningsnamn för kontot, din e-postadress samt ditt lösenord och tryck på "Logga in"

4. Fyll i din e-postadress som användarnamn, använd imap.swebby.se som server för inkommande e-post och smtp.swebby.se för utgående e-post. Klicka på "Logga in".

4a. Om varningstexten "Kan inte verifiera kontonamn eller lösenord" visas ska du skriva in ditt lösenord på nytt och kontrollera dina uppgifter, klicka därefter på "Logga in".

5. Kontrollera att minst "E-post" är förbockat och tryck på "Klar"

Ditt konto är nu upplagt och färdig att användas.

Nedan kan du se de samtliga allmänna inställningarna för IMAP respektive POP