Använder man SBBS e-postlösning (blå kontrollpanel/webbmail) så finns det möjlighet att automatiskt konfigurera sitt e-postkonto i Outlook, Thunderbird, Apple Mail och iOS-enheter.

• Outlook och Thunderbird: Skapa nytt e-postkonto och välj automatisk konfiguration. Ange din e-postadress och ditt lösenord till e-posten.
  • Apple Mail / iOS-enheter: Surfa in på https://autodiscover.sbbsnet.se/ från den dator eller enhet som du vill konfigurera (OBS Safari för iOS). Fyll i användarnamn, visningsnamn och lösenord. Klicka därefter på "Request Configuration!". En konfigurationsfil kommer genereras och laddas ner. Klicka på denna filen så läggs en e-postprofil med rätt inställningar till i ditt e-postprogram.

För att kunna använda sig utav automatisk konfiguration så krävs dock att domänen använder SBBS namnservrar.